2252091390 Παραλία Δρώτας, Λέσβος xenitelli@yahoo.gr
hero image
 
 
 
Δρώτα
Ταβέρνα - Εστιατόριο | Παραλία Δρώτας Πλωμάρι Λέσβος


Στην παραλία της Δρώτας, έναν οικισμό στα νότια της Λέσβου και επίνειο του Ακρασίου, θα συναντήσετε το ομώνυμο ταβερνάκι "Δρώτα", που δημιούργησε με αγάπη και μεράκι η Μαρία Ξενιτέλλη, το 2017, θέλοντας να αναβιώσει την οικογενειακή παράδοση και τη νοστιμιά του αυθεντικού φαγητού.

Οι επιρροές και η έμπνευση ήρθαν από τον παππού Γιώργο και τη γιαγιά Μαρίκα, οι οποίοι διατηρούσαν παραδοσιακό καφενείο, στο περιβάλλον του οποίου μεγάλωσε η Μαρία και στην πορεία θέλησε να συνδυάσει τις αυθεντικές συνταγές του παρελθόντος με τη δική της μαγειρική δημιουργικότητα και την πρώτη ύλη κάθε εποχής.

Στη Δρώτα υποστηρίζουμε και εκμεταλλευόμαστε τα παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου, τους θησαυρούς της θάλασσας και ό,τι παράγει ο μπαξές μας, δημιουργώντας καθημερινά μοναδικά πιάτα για τους επισκέπτες μας από όλο τον κόσμο.

Λειτουργούμε καθημερινά από μέσα Ιουνίου έως το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακά μαγειρευτά, τοπικές συνταγές, κρεατικά από ντόπιους παραγωγούς και άφθονο ουζάκι για να συνοδέψετε το γεύμα σας.

 

 


 

 

 Το εστιατόριο Δρώτα έχει κατακτήσει το βραβείο Αετοί της Γαστρονομίας 2022.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και κρατήσεις. Σας περιμένουμε με χαμόγελο και ανοιχτή καρδιά!